Een anti slipcursus voor een leuk en leerzaam dagje uit.

Een slipcursus is een aanrader voor iedereen, of u nu beginnend automobilist bent of een ervaren rijder. Er valt altijd nog iets te leren tijdens een slipcursus. Leerzaam én leuk om te doen! De veiligheid op de weg is immers van meer zaken afhankelijk dan alleen uw rijgedrag.
Wij willen u graag bij een slipcursus duidelijk maken wat deze gevaren zijn en hoe u deze kan oplossen. Remmende voorgangers, wegpiraten of automobilisten die veel te hard rijden. Gladheid ontstaat niet alleen bij sneeuw, een hagelbui of ijzel maar veel vaker bij de eerste regenbui na een lange droge periode. Elke automobilist moet daarom beschikken over een uitstekend reactievermogen en goede rijvaardigheden. Om dit doel te bereiken hanteert autorijschool Groenia door middel van een slipcursus vier pijlers:
bewustwording – mentaliteitsverandering – gedragsverandering – voertuigbeheersing.

slipcursus, Alkmaar, meppel, lelystad, barneveld, mobile slipbaan nederland

 

Bij aankomst van de anti slipcursus beginnen we met een kopje koffie en een stukje theorie.
Daarna gaan we de baan op. Opleiding anti slipcursus duurt 3 tot 4 uur, zodat alles tijdens de anti slipcursus uitvoerig kan worden behandelt.
anti slipcursus, anti slipcursus lelystad, meppel, barneveld, mobile anti slipbaan nederland.

Op uitnodiging van een bedrijf uit delft mobile slipmat.

Na deze anti slipcursus heeft u geleerd dat voorkomen altijd beter is dan genezen!

Inhoud van de anti slipcursus:

Theorie.

Tijdens de anti slipcursus theorie leert u alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe u moet handelen als de auto toch nog onverhoopt in een slip zou raken.

Praktijktraining:

Algemene voertuigbeheersing.
Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding, stuurtechniek en kijktechniek.

Uitwijkoefeningen.
Deelnemers leren op glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Noodstoptraining.
Deelnemers leren op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Antiblokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten.

Duur van de anti slipcursus.

3 tot 4 uur

Slipcursus eigen auto.
Autorijschool Groenia adviseert u de slipcursus in uw eigen (lease) auto te volgen. Dat is immers de auto waarmee u het meest onderweg bent. En elke auto heeft specifieke rijeigenschappen waarmee u tijdens de slipcursus leert omgaan. Daarnaast zijn alle locaties waarvan wij gebruik maken zodanig aangelegd dat geen extra slijtage aan uw auto plaatsvindt. Uiteraard is uw auto tijdens de praktijkoefeningen verzekerd mits u de aanwijzingen van de instructeurs opvolgt en er geen sprake is van roekeloos gedrag (zie algemene voorwaarden). Natuurlijk kunt u, als u dit wenst, ook een auto huren.

bestelbus-21-120x100

Bedrijfswagens / bestelbussen
Als u en/of uw medewerkers vaak met de auto onderweg zijn, is het een must een rijvaardigheidstraining te volgen. Niet alleen voor zijn of haar veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de medeweggebruikers. Door de vele kilometers lopen u of uw medewerkers meer gevaar dan de gemiddelde bestuurder. Daarnaast werkt het ook in het voordeel van de werkgever. In de vorm van kostenbesparing door minder slijtage, schadereductie, brandstofbesparing en voldoet u als werkgever ook aan uw zorgplicht voor uw medewerkers.

Meer over onze trainingen.
U kunt kiezen uit een aantal standaard rijvaardigheidstrainingen en slipcursussen, maar voor een optimaal rendement kan Autorijschool Groenia ook een rijvaardigheidstraining voor u of uw bedrijf samenstellen dat volledig gericht is op uw eisen en wensen. Vul uw gegevens in op ons contactformulier of neem telefonisch contact op via 06 50 99 70 08

Certificaat.
Na afloop van de training ontvangt u een  anti slipcursus certificaat.