Theorie examen aanvragen

bron cbr

Let op: Theorie examen aanvragen.

  • Je theorie examen aanvragen, heb je een DigiD nodig. Makkelijk en gratis aan te vragen, maar het kan vijf dagen duren. Houd daar rekening mee.

  • Gebruik altijd je eigen DigiD. Als je namelijk gebruik maakt van de DigiD van iemand anders (zoals je vader of moeder), kan je een theorie examen aanvragen en komt de reservering niet op jouw naam te staan. Jij kunt dus geen theorie examen doen!

 

Auto, motor, bromfiets

Zelf je theorie examen aanvragen? Met uw DigiD het theorie examen aanvragen voor de personenauto, motor en bromfiets. Ook kunt u hier de theorie examen aanvragen zelf wijzigen of raadplegen. Het reserveren van een herexamen kan pas een dag nadat u bent gezakt voor het examen. U kunt voor verschillende categorieën (bijvoorbeeld bromfiets en auto) op dezelfde dag een theorie examen aanvragen. Dit kan uiteraard alleen als daar plaats voor is.

De rijschool kan ook het theorie examen aanvragen bij de examen centrum`s Alkmaar, Amsterdam en Haarlem.

Let op: Sinds 1 november 2011 is het theoriecertificaat voor de categorieën auto, motor en bromfiets anderhalf jaar geldig in plaats van één jaar. Hierdoor hoeft u mogelijk niet opnieuw een theorie-examen te behalen om een praktijkexamen af te leggen. Controleer dit alstublieft, want zodra u theorie examen aanvragen hebt gereserveerd, kunt u dit niet meer annuleren.

Het reserveren van praktijkexamens in de bovenstaande categorieën in Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Hoorn en Zaandam verloopt alléén via de rijschool.

 

Gebruikt u Internet Explorer 10?
Lees dan eerst deze informatie.

Wat is DigiD?
Met uw persoonlijke DigiD (een gebruikersnaam en wachtwoord) kunt u inloggen op websites van de overheid. De Belastingdienst bijvoorbeeld, werkt met DigiD. Bijna alle gemeentes werken met DigiD. En ook Mijn CBR werkt met DigiD. (English)

Hoe werkt DigiD?
U verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD. Na het inloggen met uw persoonlijke DigiD komt u vanzelf weer terug bij Mijn CBR.

Hebt u nog geen DigiD?
Vraag uw DigiD aan op digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van uw ouders, kinderen, broer of zus. Kunt u geen DigiD aanvragen? Machtig uw rijschool dan via dit formulier (voor het reserveren van een praktijkexamen of toets voor de personenauto). U kunt een aanvraagformulier voor een theorie-examen opvragen via de klantenservice.

DigiD

 

  • © CBR