Tussentijdse toets rijexamen kosten

tussentijdse toets
centraal bureau rijvaardigheidsbewijzen
tussentijdse toets rijexamen kosten
TTT: de tussentijdse toets (TTT) is een toets die verloopt als een echt praktijkexamen. Het is een goede gelegenheid om een algemene indruk te krijgen hoe ver je bent in de rijopleiding. Het kan je goed helpen om te ervaren dat spanning een stuk minder is nadat je de toets hebt gereden. Dit helpt je weer om bij het praktijkexamen bij het CBR hier met een gezonde spanning naar toe te gaan. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen die het CBR behandeld doorgenomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur van rijschool Groenia rijdt altijd mee. Hoe verloopt een dergelijk toets? Je maakt eerst kennis met de examinator en hij controleert of je alles bij je hebt.
tussentijdse toets rijexamen kosten
Je dient het volgende bij je te hebben:
  1. Een geldig identiteitsbewijs (ID, paspoort of bromfietsrijbewijs)
  2. De oproep voor de tussentijdse toets of het praktijkexamen (deze heb je per mail ontvangen)
  3. Een (thuis) ingevuld zelfreflectieformulier, dat je zelfreflectie kunt downloaden.
  4. Het uitslagformulier van je theorie-examen (niet per se noodzakelijk)

Dan ga je naar buiten waar je een kentekenplaat moet kunnen lezen van een auto die op ongeveer 20 meter verder op staat. Hij heeft dan nog een paar vragen over de auto en dan stap je in en begint de rit. Tijdens de rit kan de examinator een situatiebevraging doen. Hij of zij vraagt je dan om uitleg over een situatie hoe je die hebt uitgevoerd en waar je aan hebt gedacht, meestal m.b.t. de veiligheid en de doorstroming. Wanneer een examinator jou een zelfstandige opdracht geeft, dan is het nooit erg als je per ongeluk de verkeerde kant uit rijd. Los dit dan op en blijf gewoon op tijd een keuze maken, zodat je het overige verkeer niet hindert door het zoeken. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. Wanneer je met het examen zakt, dan dien je daarna wel weer de bijzondere manoeuvres weer uit te voeren. De Tussentijdse Toets duurt even lang als een praktijkexamen 55 minuten, waarvan je 0ngeveer 40 minuten rijdt.

tussentijdse toets rijexamen kosten

tussentijdse toets

Vrijstelling:
Van alle bijzondere verrichtingen die je met de rijlessen oefent, moet je er 2 laten zien bij de TTT. Wanneer er hier 1 goed van wordt uitgevoerd, dan verdien je de vrijstelling. Let wel: houd altijd het verkeer héél goed in de gaten, want wanneer bij 1 van beide bijzondere verrichtingen het overige verkeer niet wordt voor gelaten, dan ontvang je geen vrijstelling.

tussentijdse toets rijexamen kosten

Adviesformulier:
Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Hierop staan dezelfde onderdelen als op het uitslagformulier van het examen. Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit. Aan de hand van dit formulier zie je precies waaraan je nog moet werken. Samen met je instructeur kun je dan gericht je rijopleiding afronden.

Veel succes.

tussentijdse toets rijexamen kosten